دوره 1، شماره 3 و 4 - ( فصلنامه نقد کتاب اطلاع رسانی و ارتباطات 1393 )                   جلد 1 شماره 3 و 4 صفحات 234-221 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (5056 مشاهده)
نقد از زمره روش های مؤثر برای سنجش کیفیت متن و مشخص کردن نقاط قوت و ضعف اثر است. با بهره گیری از این امکان سودمند می توان فقره های اطلاعاتی را پالایش کرد. نقد در چارچوبی تحلیلی مطرح می شود که این قالب مدون می تواند در ارتباط با زمینه های مختلف موضوعی به نقش آگاه سازی خود بپردازد و راهکاری اثربخش برای سنجش درستی اثر است. نگارش نقد علمی یکی از فعالیت های روشمندی است که در عرصه فعالیت عالمانه جایگاهی ممتاز و معتبر دارد. انواع روش های انتقادی به منظور تحلیل متون مورد استفاده قرار می گیرد و هر یک از ناقدان بر مبنای توانایی و دانش خویش از روشی متناسب با نوع متن و حوزۀ مطالعاتی آن، بهره می برند. انواع نقد بر اساس نوع استفاده، رو ش های به کارگیری، جایگاه متن، حوزۀ مورد مطالعه، کاربرد و هدف ناقد متفاوت هستند. این طبقه بندی ها بر مبنای کاربردهای گوناگون شکل گرفته اند و هریک حاوی شیوه ای برای نگارش تحلیلی درباره اثری خاص هستند و می توانند حاوی فواید حرفه ای و تخصصی باشند.
واژه‌های کلیدی: نقد، اهمیت نقد، انواع نقد
متن کامل [PDF 323 kb]   (7257 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/3/27 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1394/3/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.